Ο ΑΣΑΛΕΥΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΣ

Ο ανά χείρας τόμος περιέχει κείμενα που αφορούν τη δικαιοσύνη, το δικαστικό δηλαδή σύστημα ως συνεκτικά αρθρωμένο σύνολο νομοθετημένων θεσμών, με τους οποίους ασκείται η μια εκ των τριών λειτουργιών του κράτους: η δικαστική.

Περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ

Η σύντομη ιστορία του ελληνικού κράτους, του Βασίλη Κρεμμυδά, είναι μια αφήγηση μεστή και απλή, έτσι που να μπορούν να τη διαβάζουν όλοι. Μια αφήγηση που ανατέμνει το γνωστό ιστορικό υλικό για να το ερμηνεύσει και για να αναδείξει την εξέλιξη της νεοελληνικής ιστορίας και κοινωνίας από την εποχή του Διαφωτισμού, τα στάδια διαμόρφωσης του κράτους έως τη σημερινή εποχή.

Περισσότερα

Πιπέρι στο στόμα! Όψεις των λέξεων-ταμπού στη Νέα Ελληνική

Μ. ΚΑΜΗΛΑΚΗ, Γ. ΚΑΤΣΟΥΔΑ, Μ. ΒΡΑΧΙΟΝΙΔΟΥ

Θα απευθυνόσασταν σε ένα Γραφείο Τελετών για τη διοργάνωση ενός γάμου; Ανήκετε σε αυτούς που, όταν οδηγούν, κατεβάζουν καντήλια; Τι κοινό έχουν οι όροι παλαμάρι, μαρκούτσι και εργαλείο; Ποιες επιπλέον σημασίες έχουν οι λέξεις γλάστρα, πατσαβούρα και τούμπανο, όταν αναφέρονται στις γυναίκες; Γνωρίζετε ποιοι ήταν ο Τόφαλος και η Φακλάνα; Θεωρείτε την παροιμία Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα προσβλητική για τους βαρήκοους;

Περισσότερα

Η ΘΕΙΑ ΤΟΥΛΑ

ΜΙΓΕΛ ΝΤΕ ΟΥΝΑΜΟΥΝΟ

Η θεία Τούλα, που έχει θεωρηθεί ένα από τα εκατό καλύτερα ισπανόφωνα μυθιστορήματα του εικοστού αιώνα (εφημερίδα El Mundo), αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του μεγάλου Ισπανού συγγραφέα και φιλοσόφου. Το κείμενο, ένα εξαιρετικό ψυχογράφημα, παγιδεύει τον αναγνώστη με τη γρήγορη και απροσδόκητη πλοκή, τους ζωντανούς διάλογους, τις συγκρούσεις και τις αντιφάσεις του εσωτερικού κόσμου των ηρώων, ενώ δεν προσφέρει ρεαλιστικές περιγραφές ούτε και σαφείς εξηγήσεις, απέχοντας έτσι από τα σύγχρονά του μυθιστορήματα.

Περισσότερα

ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΜΕ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΑΡΛΤ

[...] Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι στο δωμάτιό μου σύχναζε ένας ναύτης, κανείς δεν θα ξαφνιαζόταν που οι κακές γλώσσες υπέθεσαν (προσθέτοντας το αναμενόμενο ω, μα δε μπορώ να το πιστέψω!) πως ήμουν gay, δηλαδή ένας άντρας που μου άρεσε να αντικαθιστώ στο κρεββάτι μου τις γυναίκες με άντρες. [...] Ο παραγνωρισμένος «καταραμένος» και αυτοδίδακτος Αργεντίνος συγγραφέας με την πρωτοποριακή και ποιητική γραφή του, μας συναρπάζει για μία ακόμα φορά..

Περισσότερα

ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΑΡΩΛΗΣ

Μια διάλεξη με θέμα την Επικούρεια φιλοσοφία εξελίσσεται σε σφοδρή αντιπαράθεση. Την επομένη εντοπίζεται το πτώμα του εισηγητή, για να ακολουθήσουν και άλλες δολοφονίες, όλες με τρεις παράλληλες χαρακιές στους λαιμούς των θυμάτων. Ο αστυνόμος Σαρρής, στέλεχος της Ασφάλειας Χανίων, αποκωδικοποιεί τις τρεις παράλληλες τομές που παραπέμπουν στο γράμμα Ξ, θεωρώντας ότι πρόκειται για την υπογραφή ενός ναρκισσιστή δολοφόνου…

Περισσότερα

ΗΡΩΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΡΩΟ

Ελένη Δεληδημητρίου - Τσακμάκη

Τέσσερις γυναίκες, τέσσερις γυναικείες μορφές που κουβαλούν μνησιπήμονες πόνους, πόνους από την ανάμνηση των παθημάτων, κυριαρχούν στο αυτοβιογραφικό αφήγημα της Ελένης Δεληδημητρίου-Τσακμάκη. Η κυρά Θανασούλα, η Βαρβάρα, η Δημητρία, η Ελενίτσα-Ελένη. Τέσσερις γυναίκες μ’ ένα παρελθόν που τις σημαδεύει και ένα παρόν που τις ταξιδεύει στις πληγωμένες ελπίδες τους και τις καθηλώνει στις πέτρες της υπομονής. Με διαφορετικούς τρόπους η καθεμιά τους, σε πολύ δύσκολους καιρούς όλες τους. Δεσμοί αίματος, καταγωγής, ξεριζωμού, αποχωρισμών, απώλειας. Μάτωσαν, πόνεσαν, διώχτηκαν, έφυγαν, ξαναρίζωσαν, έμειναν.

Περισσότερα

Η Γκούραινα

ΕΥΓΕΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Το μυθιστόρημά της Μαριέττας Ιωαννίδου, «Η Γκούραινα», αναφέρεται στην Ελληνική Επανάσταση και ιδιαίτερα στην ηρωική μορφή της Ασημίνας Λιδωρίκη ή «Νταλιάνας», γυναίκας του οπλαρχηγού Γιάννη Γκούρα, φρούραρχου της Αθήνας. Ηρωισμός, αγώνες, έρωτες, μίση, καταδιώξεις, ραδιουργίες, κάποια φεμινιστικά μηνύματα, θάνατοι, και πάνω απ’ όλα, η αγάπη για την ελευθερία και την πατρίδα συνυφαίνονται με μαεστρία στο μυθιστόρημα αυτό, που διαβάζεται πολύ ευχάριστα και κινεί το ενδιαφέρον ακόμα και σήμερα.

Περισσότερα

Τα Βιβλία μας

ΚΡΙΣΗ, ΠΕΝΤΕ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ

τα εντός μου...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ

Έσωσα ένα αδέσποτο...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ Α´ ΤΟΜΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΟΛΩΤΑ

ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ Β´ ΤΟΜΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΟΛΩΤΑ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π. ΣΟΪΛΕΝΤΑΚΗΣ

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΑΙ

ΠΑΡΙΣ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ

ΠΑΡΙΣ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τίς ὁ λαλῶν

ΠΑΡΙΣ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ

ΠΑΡΙΣ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΙΣ ΠΤΥΕΙ

ΠΑΡΙΣ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ατλαντίδα

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

ΑΝΤΙΚΡΙΤΙΚΑ

ΠΑΡΙΣ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΟΥΜΠΑΣ

Μια Ανταπόδοση

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΟΛΩΤΑ

Γυναίκα εσέ,

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΒΑΣ

Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΜΟΥ

ΒΑΡΒΑΡΑ-ΡΙΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ

Η ΘΕΙΑ ΤΟΥΛΑ

ΜΙΓΕΛ ΝΤΕ ΟΥΝΑΜΟΥΝΟ

της Ισμήνης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΤΕΡ

MY VENICE

BARBARA ATHANASSIADIS

ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΗΠΟΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ-ΡΙΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ

ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΑΡΩΛΗΣ

Το δίφορο δένδρο

ΜΙΝΑ ΚΟΡΔΑΛΗ

ΑΡΧΕΙΑ ΥΠΟΘΗΚΙΚΑ ΚΑΙ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΑ

ΣΠΥΡΟΣ – ΜΑΡΙΟΣ Π. ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ

ΗΡΩΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΡΩΟ

Ελένη Δεληδημητρίου - Τσακμάκη

Η Γκούραινα

ΕΥΓΕΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Προτεινόμενα βιβλία

Η ΘΕΙΑ ΤΟΥΛΑ

ΜΙΓΕΛ ΝΤΕ ΟΥΝΑΜΟΥΝΟ

ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΑΡΩΛΗΣ

ΗΡΩΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΡΩΟ

Ελένη Δεληδημητρίου - Τσακμάκη

Η Γκούραινα

ΕΥΓΕΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Εκδόσεις Καλλιγράφος

Image 13

Οι Εκδόσεις Καλλιγράφος δημιουργήθηκαν το 2011. Ξεκινήσαμε την εκδοτική μας δραστηριότητα με αγάπη και φροντίδα για τις εκδόσεις. Η παραγωγή των βιβλίων μας από τις Γραφικές Τέχνες Γ. Αργυρόπουλος Ε.Π.Ε ήρθε σαν φυσική συνέχεια.